Prijava v Borzo znanja
uporabniško ime: 
geslo: 
Ste pozabili geslo?
Registrirajte se
Kakšen se vam zdi nov portal Borze znanja?
Domov \ O Borzi znanja \ Kaj je Borza znanja?

Kaj je Borza znanja?


Informacijsko središče, v katerem zbiramo, urejamo in posredujemo podatke o ljudeh, ki znanje iščejo, in o ljudeh, ki znanje ponujajo. Podatkovna baza se dnevno polni in daje uporabnikom velike možnosti uporabe v smislu izmenjave ponudb in povpraševanja različnih znanj.

Sistem in Mreža borz znanj Slovenije je edinstven primer v svetu, v katerega se brezplačno vključujejo ponudniki in iskalci znanja že od leta 1992. Borza znanja je torej posrednik med ponudniki in uporabniki. Ponudniki znanja ne morejo biti pravne osebe, temveč zgolj fizične osebe, lahko pa so pravne osebe uporabniki. Predmet ponudbe in povpraševanja predstavljajo znanja, vedenja, veščine in spretnosti z najrazličnejših področij. Borza znanja zagotavlja le informacije o ljudeh, ne preverja pa kakovosti njihovega znanja, prav tako je oddolžitev ponudnikom znanja zasebna stvar obeh uporabnikov Borze znanja.

Borza znanja je projekt razvit na Andragoškem centru RS in predstavlja del širše zastavljenega projekta Središče za pospeševanje samostojnega učenja. Glavni financer projekta je Ministrstvo za šolstvo in šport. Cilj projekta je širjenje različnega znanja v najširše plasti prebivalstva po neformalni poti.
 Domov \ O Borzi znanja \ Kaj je Borza znanja?
izvedba izdelava spletnih strani