Prijava v Borzo znanja
uporabniško ime: 
geslo: 
Ste pozabili geslo?
Registrirajte se
Kakšen se vam zdi nov portal Borze znanja?
Domov \ O Borzi znanja \ Kako in zakaj je nastala Borza znanja?

Kako in zakaj je nastala Borza znanja?


Najprej je bila praksa tisočletij, v katerih se je človek nenehno učil z opazovanjem, s posnemanjem, s poskusi in z napakami, s svojimi izkušnjami in z nasveti drugih ljudi. Tako se je razvila ideja o informacijskih središčih, ki bi spodbujala neformalno izmenjavo najrazličnejših znanj in informacij med ljudmi in jim pri tem pomagala.

V osemdesetih letih je v Chicagu nastala ustanova "The Learning Exchange", ki je temeljila na načelu "each one teach one". Po njenem zgledu je Andragoški center Republike Slovenije leta 1992 razvil projekt Borza znanja, ki po programu sledi konceptom permanentnega, neinstitucionalnega in neformalnega izobraževanja, spodbujanja razvoja splošne kulture vseživljenjskega učenja ter izboljšanja kvalitete življenja znotraj učeče se družbe.

Dvom ali bodo Slovenci sprejeli tovrstno obliko učenja, se je razblinil že ob prvih navdušenih odzivih uporabnikov. Osrednji Borzi znanja v Ljubljani kot prvi delujoči so se do sedaj pridružile že borze znanja v: Mariboru, Novem mestu, Izoli, Murski Soboti, Ptuju, Celju, Žalcu in Novi Gorici.
 
 
 
 Domov \ O Borzi znanja \ Kako in zakaj je nastala Borza znanja?
izvedba izdelava spletnih strani